Amb aquest article vull fer suport a la campanya ciutadana que s'ha organitzat per a protestar per la visita del Papa a Barcelona la setmana vinent. I vull explicar-ne els motius.

La visita de Joseph Ratzinger ha estat precedida de les seves declaracions sobre els abusos sexuals del clergat en què optava per la penitència com a via de reparació. També és responsable de no col•laborar en el repartiment de preservatius a l’Àfrica, de la segregació a l’escola, d’oposar-se al dret al propi cos de les dones i al dret a l’avortament, i de negar la igualtat de drets de gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals.


També cal recordar que l'Estat de Ciutat del Vaticà no és membre de l'ONU i que no ha signat ni ratificat els pactes internacionals de Drets Econòmics, Socials i Culturals, ni de Drets Civils i Polítics, ni el destinat a abolir la pena de mort, ni per a la protecció dels drets de totes les treballadores i els treballadors migratoris i dels seus familiars, i tampoc la Convenció Internacional sobre l'Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra la Dona.

Però sobretot, cal recordar que Espanya és, constitucionalment, un Estat democràtic i laic. Per tant, no es pot justificar de cap manera que les nostres institucions públiques (Estat, Generalitat, Ajuntament) hagin de pagar els costos de la visita d'un Cap d'Estat antidemocràtic, com és el Papa. I encara menys que aquest sigui rebut pels màxims representants d'aquestes institucions.

Des del màxim respecte als cristians i cristianes de base, que com jo també mostren el seu rebuig a les actituds antidemocràtiques de la jerarquia de l'Església catòlica, vull que quedi clar que jo, Marta Ribas, no t'espero, senyor Ratzinger.  ((http://www.jonotespero.cat/))

2 comentarios:

Anònim ha dit...

com vosaltres però a Sant Vicenç...

http://mes-edicions.e-noticies.cat/baix-llobregat/erc-denuncia-una-alcaldessa-del-psc-a-loficina-antifrau-46086.html

Miguel Blanco ha dit...

Des de les institucions i mitjans de comunicació (no tots, per sort!) s'està creant un clima favorable a la visita d'aquesta persona, que hauria de ser declarada persona "non grata", per les seves declaracions i actituts.

Hi ha moltes persones que estem pagant les despeses de la seva visita contra la nostra voluntat, i s'estan destinant recursos molt valuosos a aquesta indigne institució. Encara que el cost per a tots nosaltres fos 0 €, també hauriem de mostrar el nostre rebuig.