enganxo a contiuació un extracte de la Nota de Premsa del tema que el Grup Municipal d'ICV-EUiA de Rubí hem fet públic aquest matí:

El grup municipal d’ICV-EUiA a Rubí presentarà denuncia davant l’Oficina Antifrau demanant que s’investiguin certes actuacions de Lluís Calvet, comissionat d’Urbanisme i Habitatge de Rubí i conseller delegat de Proursa.



A banda d’aquest càrrec públic, Calvet ha mantingut sempre l’activitat privada en l’àmbit de l’arquitectura, principalment al despatx Calvet i Frontado, amb la seva sòcia Fina Frontado. Aquesta sòcia ho és també, en una altra firma, del senyor Francisco Fernández Eduardo. Firma que té la seva seu al mateix despatx o adreça que la del senyor Calvet i la senyora Frontado.


El senyor Francisco Fernández Eduardo –soci de la sòcia de Calvet- ha rebut de l’Ajuntament de Rubí diversos encàrrecs per valor de prop de mig milió d’euros. En concret, se li han adjudicat el projecte de construcció del poliesportiu de La Llana i urbanització exterior, així com la modificació del projecte d’urbanització de la plaça de la Sardana. Algunes d’aquestes adjudicacions, venien avalades directament per Lluis Calvet, a través de la Comissió d’experts del Comissionat d’Urbanisme i Habitatge.

D’altra banda, l’any 2008 Calvet va negociar amb l’IMPSOL la venda d’uns terrenys de Rubí que eren propietat de Proursa. Després d’aquesta operació, el despatx Calvet y Frontado va rebre de l’IMPSOL l’adjudicació de construcció d’habitatges de protecció oficial a Montgat, a la promoció de Turó del Sastre

Aquests casos, i algun altre, formaran part de la denúncia que el Grup Municipal d'ICV-EUiA presentarem d'immediat a l'Oficina Antifrau perquè, si cal, s'inicii una investigació per determinar si hi ha indicis de delicte.

De moment, per nosaltres queda clar, que el senyor Lluís Calvet ha actuat de forma poc ètica en l'exercici del seu càrrec a l'administració local de Rubí, i reclamem que la seva responsable política directa, l'alcaldessa Carme Garcia Lores, doni explicacions públiques al respecte.

En Lluís Calvet, no ho oblidem, és el càrrec de confiança que més cobra de l'Ajuntament de Rubí, i qui ha portat, personalment, la negociació dels detalls del POUM i del Conveni Urbanístic amb FICOSA, entre d'altres.

2 comentarios:

Anònim ha dit...

ja heu anat a l'oficina antifrau?

Marta Ribas Frías ha dit...

sí, ara sí.
Ja s'ha presentat la denúncia. Ara restarem a l'espera, tant del que digui aquesta Oficina, com de la investigació interna oberta per l'Ajuntament.
Ja no ens pertoca a nosaltres parlar sobre el senyor Calvet. Nosaltres hem denunciat unes accions poc ètiques, al nostre entendre. Si hi ha o no il.legalitats o irregularitats administratives, ho haurà de dir a qui li pertoca.