((per als que no sigueu de Rubí, una explicació prèvia: el Bodum és l'elefant de formigó que l'artista rubinenc Pep Borràs va fer en un garatge, amb diversos amics, i que es va instal.lar amb una gran festa a la pl.Pearson de Rubí l'any 78))


Bodum, desde que vas néixer, has estat un observador del dia a dia de la ciutat. Palplantat a la teva plaça, amb aquests ulls tan grans que tens, has pogut veure com creixíem tots els demés... A mi segurament m'has vist passar per davant teu moltes vegades... No vaig ser a la teva festa de bateig... però me la van explicar a l'esplai. De fet, si no vaig errada, tú vas néixer en el marc del "mes de l'esplai", o sigui que els monitors i monitores dels esplais i agrupaments de Rubí van ser una mica les teves comadrones... En aquells moments hi havia una dotzena d'entitats.

Ara fa 10 anys, coincidint amb el teu 20è aniversari, vas tenir fillets (6 petits bodums d'uns 70 cm d'alt fets de fibra de vidre) . I de nou, els monitors dels esplais et van fer de comadrones -aquest cop jo vaig ser una d'elles- i cada un dels 6 centres d'esplai i agrupaments en actiu, en aquell moment, vam adoptar un dels teus fills.

Avui celebres 30 anys. I segur que els nens i monitors que actualment són als esplais també vindran a celebrar-ho amb tú... per cert, saps que ara ja només n'hi ha 4, de centres d'esplai i agrupaments en actiu, a Rubí?

No voldria entristir-te, i menys el dia del teu aniversari... però si poguessis, avui que potser et ve a veure l'alcaldessa o la regidora de joventut, perquè no els demanes que siguin una mica més sensibles a les entitats d'educació en el lleure pels infants i joves? Si no, potser d'aquí a 10 anys, quan celebris els 40, dels esplais i agrupaments només en quedarem els "ex" (ex monitors, ex pares i ex nens) perquè ja no n'hi haurà cap en actiu.

1 comentarios:

Jordi ha dit...

Ostres! ja tenen deu anyets els petits Bodum! Encara recordo el que vaig disfrutar fent-los amb el Gripau Blau. Llàstima que al final no els van posar a fer-li companyia a en Bodum.

I de passada, Bodum, també els pots recordar a tots els presents l'important paper que tenen les entitats d'educació en el lleure alhora de crear bons ciutadans.