((per cert, per si algú no ho coneixia, crec que és de rebut que sapigueu abans de llegir aquesta llarga reflexió que m'hi sento especialment implicada, en el tema. Vaig ser fundadora de la Coordinadora, la primera presidenta de l'entitat i la que va negociar amb l'ajuntament de Rubí el conveni per posar en marxa el Projecte Ateneu l'any 2002))

He estat els darrers dies de vacances... o sigui que he viscut tot el "culebrot" de l'Ateneu a distància, i em moria de ganes d'arribar a Rubí i parlar amb la gent implicada i informada. És el què he intentat fer durant aquest cap de setmana. Crec que és essencial tenir informació de diversos fronts abans d'opinar (aviso para navegantes). Ara que ja m'he fet una mica d'idea de què ha passat els darrers dies, penjo la meva opinió al bloc. Si els blocaires rubinencs encara no esteu cansats del tema, aquí teniu una opinió contundent:

Tot plegat vergonyós i per vomitar.

Vergonyosa (i de querella) l'actitud d'en Jordi Peiró acusant una persona amb noms i congnoms, públicament, sense mostrar ni una prova (i no les mostraran, perquè no les tenen)

Vergonyosa (de querella i per vomitar) l'actitud l'Arés Tubau dient el mateix que el senyor Peiró i, pel que sé (en aquest cas no ho he pogut confirmar directament) donant unes explicacions encara més tristes al seu bloc que, per cert, ha desaparegut del mapa????

de vòmit, que tot plegat sigui perquè no accepten unes factures per 10 mil euros de la subvenció que l'Ateneu va rebre l'any passat. Sabeu què són 10 mil euros per a l'ajuntament de Rubí? xavalla...

Vergonyós el passotisme de la majoria d'entitats de Rubí que han caigut de peus a la galleda a l'estratègia que des de fa anys va ordint el PSC-Peiró del "divide y vencerás" i de generar por, en tots els temes referents a la participació ciutadana o, més ben dit: en tots els temes referents a tot allò que consideren que no controlen i que, per tant, cal eliminar del mapa

Vergonyosa la manipulació de la informació que s'està fent en aquest tema

Per vomitar ( i molt) les conseqüències de tot plegat. No només ens quedarem sense el Projecte Ateneu (l'Ateneu per a les entitats i gestionat per les entitats) sinó que amb tot això correm el perill de quedar-nos sense Coordinadora d'Entitats.

i directament per provocar-se el vòmit que la majoria de la gent que està opinant aquests dies sobre el tema no recordi que el PSC-Peiró ja fa anys que tenia ganes de carregar-s'ho tot plegat (coordinadora, ateneu i, si poguéssin, tots els joves de Rubí que no siguin afiliats de les joventuts socialistes). L'únic que han fet ha estat anar escanyant econòmicament, i esperar a que el projecte es morís per si sol... se'ls ha de reconèixer que en això són molt efectius.

Desperteu d'una vegada, gent de l'associacionisme de Rubí. Espolseu aquesta por que porteu agafada al cos i comenceu a queixar-vos. Aquesta és greu, molt greu. Amb la por només aconseguireu que els pròxims pogueu ser vosaltres. És rebelant-se, que s'atura a la bèstia!!!

Per cert, gent d'ERC: jo SI defenso la Coordinadora d'Entitats i el projecte Ateneu. I això no em fa corresponsable de cap possible error de gestió que hi pugui haver hagut. Ja n'hi ha prou de dir tonteries a tort i a dret. (també és un aviso para navegantes. Qui se senti eludit sabrà per què)

33 comentarios:

Anònim ha dit...

celebro el teu posicionament i argumentació Marta, les coses clares i la xocolata espessa.

La petjada ha dit...

gràcies Marta per animar de cop la rubisfera ara que semblava que s'apagava el tema... Ens ho poseu realment complicat eh? Molta informació, molt diferent... el més important és que l'Ateneu torni a obrir donant serveis a totes les entitats que ho desitgin, com s'ha fet fins ara.
Benvinguda de nou!

Anònim ha dit...

ja ho vaig comentar jo fa dies, l'arés fa pena, erc s'ha agenollat als peus del psc-psoea rubí i l'arés sembla un "correveydile" o com vaig dir bordadora del que li ordenan desde cal princep, els arguments son de querella però si no és fa serà també per alguna raó no creieu??? tot plegat vergonyós...

Anònim ha dit...

Hola Marta, és la priemra vegada que entro al teu blog, simplement volia preguntar: els rubinencs no tindrem mai el dret de veure les factures de l'ateneu tan polèmiques? relament el francesc s'ha endut calers? perquè segons m'han explicat han aparegut algunes factures curioses, però tampoc estic molt enterat del tema. Trobo a faltar en el teu escrit proves del que dius, cites clares, perquè dones l'opinió, vale, però la fonamentes en teories que tampoc no demostres..., no dic que no tinguis raó, dic que ho podries haver posat.
D'altra banda et volia recordar que quan iniciativa estava al poder de l'ajuntament tampoc les associacions eren tan "autònomes" ni tenien tan pes a la gestió de l'ateneu com sembla, ja que hi ha gent a Rubí ( evidentment no diré noms ni què va passar, perquè ells no ho volen dir i és problema seu ) que va patir pressions i espionatge dels regidors, per exemple, de cultura en aquell moment, sisi, gent de l'ateneu. En fi, que aviam si recapacitem tots una mica que, tal i com dius, la cosa és per vomitar...

Anònim ha dit...

Però això de l'Ateneu no va passar la setmana passada?

Vas una mica tard Marta... vergonyós i de vòmit també.

Ara que l'ajuntament i la coordinadora comencen a posar fil a l'agulla i les coses semblen que tornen al seu lloc, sortir amb aquest article, una mica fora de lloc.

Per crispar els ànims... com si no s'haguessin costat apagar!

Marta Ribas Frías ha dit...

Hola "anònim",
evidentment, no t'has llegit bé el meu article. Al principi explico que he estat una setmana fora. I fins que he tornat i he pogut parlar personalment amb diverses de les parts implicades no he escrit res al respecte.
Igualment, està escrit abans que es comencés a posar fil a l'agulla entre la coordinadora i l'ajuntament per resoldre el conflicte.
Evidentment, me n'alegro que es provi de resoldre, però això no treu que s'hauria d'haver fet molt abans... i tampoc no treu que la causa del conflicte continua sent, en gran part, provocada pel que ara surt com el salvador de tot plegat ... ni tampoc no treu que l'actitud durant el conflicte de moltes de les parts ha estat vergonyosa i de vòmit...

Marta Ribas Frías ha dit...

per a "l'anònim" anterior... el que entrava per primer cop al meu bloc... primer de tot, benvingut/da.
Tens raó que no aporto proves del que dic. Però com veus, ja m'havia quedat un article llarguissim... diga'm en concret què vols que aclareixi i ho explico.
Evidentment, també et demano a tú que expliquis els detalls de l'acusació que fas a la gent d'ICV que va estar al govern.

Anònim ha dit...

Jo em pensava que, en general, les persones són innocents fins que no es demostri el contrari i no pas al revés com demana algú per aquí dalt...

Anònim ha dit...

Els vòmits tenen sabor a vòmit?

Marta Ribas Frías ha dit...

habitualment els vòmits tenen un gust vomitiu... no et sembla?

Anònim ha dit...

Marta, m'agrada veure que les coses et van bé. És lamentable que una persona d'esquerres digui que 10.000 euros públics són "xavalla". Ara bé, coneixent la gestió d'ICV durant els anys que manava a l'ajuntament, realment són molt pocs diners. Vosaltres sabíeu malgastar-ne més. Aquests de l'Anteneu són uns principiants...

Marta Ribas Frías ha dit...

s'ha de tenir molt mala llet per girar les meves afirmacions d'aquesta manera tan demagògica... i molta covardia per no gosar a firmar aquest tipus de comentaris.
Tot i així, et respondré, sr.anònim: per a un partit d'esquerres, els diners públics són per a destinar-los a pagar serveis públics. Per a mi, l'Ateneu respon força més al concepte de servei públic que no pas un cotxe i un xofer per a l'alcaldessa, leasing d'altres cotxes que són usats per regidors, càrrecs de confiança a totes les regidories... i sí, 10 mil euros, per al global del pressupost de despeses de l'ajuntament (prop de 80 milions d'euros)són xavalla.

Anònim ha dit...

Doncs per mi, no ho són de xavalla.

Ja m'agradaria tenir 10000€.... així ens treuriem l'hipoteca de sobre, no? no tota, però si una bona part!

Marta Ribas Frías ha dit...

A mi també... Evidentment, per a la majoria de ciutadans i ciutadanes 10 mil euros són un munt de diners... però per al global de l'ajuntament és una quantitat plenament factible de gastar-se en un servei públic com l'Ateneu, no et sembla?

Anònim ha dit...

Més enllà de l'afer Ateneu, hi ha una acusació que s'ha fet als partits polítics que avalin la Gestió de la Coordinadora. Enten que és just que si t'acusen, t'hagis de defensar.

Els 10.000 euros sobre els 80 millons, són un 0,1 % del pressupost municipal.

Anònim ha dit...

10.000 sobre 80.000.000 és un 0.0125%
(que és una desena part del que deia l'últim anònim).

Anònim ha dit...

i els pocs més de 1000€ que deu rebre la meva entitat... són... doncs el 0.0001.... i bé que els haig de justificar...

i és una entitat pel poble, que mou la gent del poble...

Així que no és xavalla,si a mi n'ho fan fer als altrs també!

Anònim ha dit...

És interessant el raonament dels percentatges. El pressupost de la Generalitat per a l'any 2008 és de 34.750 milions d'euros. El 0,1% són 34,75 milions d'euros (gairebé 5.800 milions de pessetes). Ens atreviríem a dir que 34,75 milions d'euros són xavalla? No fotem, home! Cada euro públic ha d'estar ben justificat. Marta, com a mínim reconeix això. A partir d'aquí es pot discutir si la subvenció és insuficient o no.

Marta Ribas Frías ha dit...

evidentment la paraula "xavalla" no ha estat gens encertada, per part meva. Però crec que la idea que intentava transmetre és fàcil d'entendre i no té res a veure amb la interpretació que alguns anònims estan fent... Jo el què dic és que per al consistori no és cap drama gastar-se 10 mil euros extres, si calgués, en un servei ciutadà i per a les entitats com és l'Ateneu. Això si és que calgués gastar-ne, de diners extres. Ara mateix l'únic que se'ls reclama és que se'ls pagui allò pactat en conveni i que l'ajuntament encara no ha pagat.

Per cert, aprofito per comentar que me n'alegro molt que s'hagi obert ara el diàleg de debò per provar de resoldre el tema... però que això no treu que s'hauria d'haver fet molt abans. Ni tampoc no ens fa oblidar qui l'ha causat, el conflicte, tancant l'aixeta de les ajudes i el suport.

Anònim ha dit...

Hola Marta, sóc el que entrava per primera vegada al teu blog. Bueno, jo el que volia era que donessis dades reals sobre els pagaments i els teòrics "desfalcs" que ha fet el Cesc, ja que fins i tot hi ha pintades pel poble que l'acusen, jo ja no sé què creure i volia saber si tu tenies alguna prova a favor o en contra, res més. D'altra banda, sobre el que he dit de ICV, ja t'he dit que no ho puc dir perquè no sóc qui per anar escampant aquest tipus de coses, perquè si dic el delicte delato el delator... tens raó que per no dir res ja em podria haver callat la boca en comptes d'intoxicar així de gratuïtament, però què hi farem, ho havia de dir o no em quedava tranquil. En fi, que si tens alguna cosa que ens puguis aportar sobre els comptes de l'ateneu, millor que millor.

Anònim ha dit...

Hola Anònim que entrava per primera vegada al blog. ,

No sé com et dius ni de què treballes, però m'han dit que desfalques diners a la teva feina. M'agradaria que si no és així, em mostressis proves a favor de què no desfalques. En tens? Segur que ni una. Les proves són per acusar no per defensar-se i ningú ha tret cap prova. L'Ajuntament tampoc no ha dit que desfalcava sino que hi havia mala gestió. Tampoc no té cap prova, però bé, acusar per acusar.

Anònim ha dit...

...al Cesc se li deuen calers, imagineu-vos com ha degenerat el tema i fins on arriba la manipulació per part d'alguns!!!
Per altre banda, alguns potser haurien d'aprendre de Marta i primer informar-se abans de entrar en el circ de "veiem qui la diu més grossa" perquè la precipitació de la gent d'ERC ha estat lamentable, encara no s'han dignat a preguntar a la Coordinadora que és el que ha passat....potser no els agradarà saber el que han fet els seus socis de govern per no complicar-se la vida? o els han dit que com es moguin del seu costat ja poden fer les maletes del govern local?
Per cert, 10mil euros de 80 milions suposen el 0.0125% m'agrada saber que el meu ajuntament fiscalitza fins a la darrera centèsima del pressupost municipal, ara ja dormo més tranquil....faran el mateix amb les VISAS dels regidors???

Anònim ha dit...

a l'últim anònim: no has seguit massa el debat d'aquest tema, no? sinó, sabries que ha estat ERC qui ha desencallat el tema, i ha buscat la millor solució donades les circunstàcies. Quina mania en encolomarli a ERC totes les coses. I aquesta vegada ho ha fet bé. Sinó que li preguntin a la coordinadora.
i em sembla que els regidors no tenen visa....

Anònim ha dit...

Torno a ser el que entrava per priemra vegada. Respecte a la pregunta que em fas, si a mi m'acusen, jo presento els comptes de lo que estigui fent, si estan nets, no he desfalcat diners, doncs això és el que vull dir, quan tindrem accés a aquests comptes la població? a qui li interessa que això segueixi a la sombra? has tingut tu accés a tots aquests documents? només volia saber si tu en saps alguna cosa més que els demés, no per fer mal ni voler demostrar res, només perquè m'agradaria treure l'aigua clara, i per això vaig entrar aqui, el problema, que tu dones una opinió, perquè tampoc presentes cap prova a favor de cesc..., mentres que, pel que tinc entès, l'ajuntament té factures força dubtoses (no defenso la postura d e l'ajuntament, simplement dic del que me n'entero), saps si és així? gràcies.

Marta Ribas Frías ha dit...

jo també sóc de la opinió que les proves les ha d'aportar qui acusa, no pas qui es defensa. Tot i així, et puc dir perquè estic segura que no hi ha cap desfalc ni cap irregularitat. Jo no he tingut accés directe als comptes. Però he parlat amb diverses persones de la Junta, que les darreres setmanes els han estat revisant fil per randa. I ningú dubta del Cesc, en aquest sentit. També formo part d'una entitat (molí21) que forma part de la Coordinadora. I diverses persones de la meva entitat estan ajudant a la gent de la Junta de la Coordinadora a fer aquesta revisió de comptes i de factures i a provar de trobar solucions al tema amb l'ajuntament. I evidentment, amb ells també hi parlo. I tampoc tenen dubtes en aquest sentit. A més, n'he parlat amb el Cesc. I és cert el què deia un anònim anteriorment: no només no s'ha quedat ni un euro de més, sinó que ha treballat durant mesos sense cobrar i ha posat diners de la seva butxaca per cobrir la falta de liquidesa de la coordinadora mentre no cobraven la subvenció de l'ajuntament.
Per a mi, això són proves més que suficients per revalidar les meves afirmacions a l'article. Si el Peiró o l'Arés volen acusar algú, que ho demostrin. Sinó, estan cometent una injúria.

Anònim ha dit...

ok, merci per la teva resposta, això era el que volia saber, si els comptes estan nets, estan nets, no hi ha res més dir.

Anònim ha dit...

Si el Peiró o l'Arés estan cometent injuria, algú els hauria de denunciar a la justícia, no? Algú ho ha fet?

Marta Ribas Frías ha dit...

no, que jo sàpiga. Però crec que és responsabilitat de la persona eludida decidir si ho porta o no als jutjats. Pregunteu-li al Cesc Gasulla o a la junta de la Coordinadora, si ho pensen denunciar.

Anònim ha dit...

Si no denuncia per alguna cosa serà...

AUDITORIA JA A L'ATENEU, com a ciutadana de Rubí reclama i exigeixo saber on són aquests 10 000€!

Deus haber parlat amb en Cesk... i amb les treballadores?
Crec que no tots els membres de la coordinadora pensen el mateix....

Si us plau, actualitza, l'affair ateneu està "passat de moda"

Anònim ha dit...

Tens raó amb això de qui ha de posar la denúncia. No deia que l'haguessis de posar tu. Pensava que potser en sabries alguna cosa, veient que coneixes a la gent implicada i informada.

Salut!

Anònim ha dit...

deu constar en acta q el cesc ha posat diners de la seva butxaca x cobrir la manca d liquidesa, no? I tampoc hi ha proves q el cesc no ha portat la gestió econòmica ( com ell afirma)? I tampoc ha estat fent d gerent fins ara ja q el seu contracte s'havia acabat al febrer 07? Va Marta! Sembla mentida q tu precisament no coneixis el tema! No entenc la teva postura.

Marta Ribas Frías ha dit...

Hola anònim/a dedueixo que tú sí que tens accés a les actes... per tant, deus haver estat implicat/da en el dia a dia de la Coordinadora o bé ets de l'ajuntament. Si és així, jo sí que no entenc còm és que no saps qui ha posat diners per poder tenir liquidesa? o com és que no saps perquè el Cesc ha seguit dedicant hores a l'Ateneu tot i no estar contractat per la coordinadora des del febrer?
I sobretot, si t'has de dedicar a posar-me en dubte, perquè no ets una mica més valent/a i signes amb el teu nom?

Jordi ha dit...

Mireu, jo de tot aquest tema de l'Ateneu només ser que els anònims em produeixen vergonya i vòmit.

Encara que se que l'ex-pseudoanònim intratable em fotrà bronca! ;-)