El pròxim 9 de març, a Rubí també tindrem eleccions generals. Fa 4 anys van estar marcades per la por. La por a una nova victòria d’un PP retrògrad i autoritari que ens havia portat a una guerra i provava d’enganyar-nos sobre l’autoria del pitjor atac terrorista que ha patit mai Espanya. Aquest cop, per sort, les coses són ben diferents. El PSOE parteix com a guanyador clar i el PP ha perdut qualsevol remota possibilitat d’atrapar els socialistes amb la jugada de fer fora Ruiz Gallardón de les seves llistes.

Aquestes eleccions van sobre dues coses molt diferents a les de fa 4 anys. La primera és elegir qui influirà, i això és molt important. Zapatero tornarà a ser, probablement, president del govern. Però si passa com en la legislatura que ara acaba, haurà de pactar. Qui volem que influeixi, des de Catalunya, en les polítiques de dugui a terme? Qui volem que l’obligui a traspassar Rodalies, i a aportar els diners necessaris per posar en marxa la Llei de Dependència? Qui volem que l’obligui a fer pagar impostos als que més en tenen, i a pujar els salaris mínims dels treballadors i treballadores? o a posar mesures contra les deslocalitzacions... Creieu que això ho farà amb un PP cada cop més retrògrad? O amb la dreta conservadora d’en Duran (CiU)? O amb un PSC que es dilueix dins de la resta de socialistes a Madrid i no te veu pròpia per reclamar els interessos de Catalunya? O potser amb una Esquerra Republicana que només sap votar NO i que no defensa l’Estatut aprovat pels catalans? Jo ho tinc clar. Prefereixo l’esquerra moderna d’en Joan Herrera (ICV-EUiA): catalana, ecologista, treballadora i feminista. Algú que no només ho diu ser d’esquerres, sinó que ho ha demostrat.

Però he dit que aquestes eleccions van sobre dues coses... la segona és la participació. Com repeteix constantment el propi Herrera, “els ciutadans normals només podem influir en les polítiques de l’Estat un cop cada 4 anys, votant. Els poderosos influeixen cada dia, només despenjant el telèfon. La ciutadania no podem perdre la nostra oportunitat” El 9 de març, no us quedeu a casa.

Marta Ribas, portaveu del grup municipal d'ICV-EUiA