Així ho he manifestat i firmat en la campanya d'auto-inculpacions que s'està fent en suport a les dones que han estat citades judicialment els últims mesos pel fet d'haver avortat.
Perquè després de dècades de reclamar-ho, encara no hem aconseguit l'avortament lliure i gratuït. I no només això, sinó que avortar continua sent un delicte inclòs al Codi Penal.

Ja n'hi ha prou, d'aquest color. Tenim dret a una educació sexual com cal, perquè cap noia ni dona hagi d'arribar a l'extrem de l'avortament. Però si es dóna el cas, i has de passar per aquest tràngol, que sigui sense més traves, sense haver de recórrer a firmes de metges ni de psicòlegs que diguin, en poques paraules, que estàs desequilibrada o trastocada, per així poder avortar.

Les dones tenim dret a decidir. És la nostra vida i és el nostre cos. I tenim dret a fer-ho amb dignitat i sense haver d'amagar-nos. I qui no estigui d'acord amb l'avortament lliure, doncs que no avorti. Però que ens deixi tranquiles a la resta de mortals...

2 comentarios:

Anònim ha dit...

En realitat no crec que s'haja de fer campanya a favor de l'avortament. Perquè no només cal una educació sexual sinó emocional,una conscienciació des de la llar,amb uns bons educadors a casa. Tampoc crec que s'haja de sentir orgull per haver avortat, perquè supose que en cada un dels casos s'ha fet per circumstàncies prou negatives i per tant no és motiu d'alegria.

Marta Ribas Frías ha dit...

estic d'acord amb tú que no és motiu d'alegria... cap dona va buscant passar pel tràngol d'avortar. Això està clar. I si no ho deixava prou clar a l'article, demano disculpes. Però si s'arriba a la situació d'haver d'avortar, cal tenir la possibilitat de fer-ho lliurement, en les millors condicions possibles, i dins de la sanitat pública.
Evidentment també cal educació dins la família... però crec que l'experiència de segles deixa clar que aquesta pota falla massa sovint. Cal que les institucions garanteixin una bona educació sexual a les escoles per garantir el mínim d'informació bàsica per a tothom.