Divendres vaig assistir al sopar de la Nit de l'Empresa de Rubí. Jo no puc fer cap comparativa, perquè no és el primer any que hi assisteixo, però els que en són veterans comentaven que cada cop hi ha més gent de les institucions i menys empresaris... mala senyal.

Però volia comentar més que res un fet, anecdòtic si voleu, però significatiu de còm va el món... A l'acte es van lliurar 9 premis, a 9 empreses de Rubí. Les 9 persones que van sortir a l'escenari a recollir-los eren homes. Significatiu, no? Hi trobo dues possibles explicacions:

a) - casualment a totes les dones directives d'empreses de Rubí els va anar malament assistir al sopar de la Nit de l'Empresa (fins i tot a les que sabíen que havien de recollir un premi)

b) - no hi ha dones directives d'empreses a Rubí (ni tan sols a la que va guanyar el nou premi per destacar en la promoció de la igualtat home-dona)

Vosaltres podeu pensar el què us sembli, jo em decanto per la opció b. Per cert, sí que hi va haver dones sobre l'escenari: les tres representants de l'administació (la consellera de Treball, l'alcaldessa i la regidora de Promoció Econòmica) . També és significatiu que siguin de l'únic àmbit, el de la política, on s'apliquen quotes paritàries?? Després diran que les quotes no serveixen i que no és cert que existeix un "sostre de vidre" per a la promoció professional de les dones...