Divendres es van fer públiques les 86 localitats de tot Catalunya on ajuntament i Generalitat han acordat instal.lar un ARE (Àrea Residencial Estratègica) , o més d'un. Els ARE seran nous barris, de qualitat, integrats a la ciutat, que inclouran equipaments i que permetran augmentar, i molt, la oferta de pisos de protecció oficial (perquè almenys la meitat dels habitatges que s'hi construeixin hauran de ser d'algun tipus de protecció). A més es construiran per via urgent, en 2 o 3 anys.

Aquesta nova iniciativa de la Generalitat és una eina genial per als ajuntaments de ciutats amb dèficit d'habitatge protegit i d'equipaments... o sigui, hauria estat una eina genial per a Rubí i per als rubinencs i rubinenques... però mira per on, Rubí no tindrà ARE. Per que? doncs perquè l'alcaldessa no ha volgut. S'ha encaparrat en el NO, perquè la proposta inicial d'ubicació que els feia la Generalitat no els agradava. Però no han sabut mirar més enllà, valorar-ne els avantatges i provar de negociar algun altre espai alternatiu per a construir-lo.

Gràcies, alcaldessa, per ser tan curta de mires en aquest tema. Acaba de deixar-nos als rubinencs amb un pam de nas, mirant com passa de llarg el tren dels pisos protegits i els equipaments de qualitat, finançats en bona part per la Generalitat... Segur que ens en recordarem durant un temps, d'aquesta decisió tan poc meditada que han pres...