Jo també m'he sorprès. I tinc el cor dividit. D'una banda em felicito que el Premi Nobel de la Pau d'aquest any sigui un motiu més per seguir conscienciant que la lluita contra el Canvi Climàtic no és cosa d'il.lusos ni de científics tancats al seu laboratori. És una qüestió a tenir present en cada una de les nostres accions diàries. Ho hem de tenir present en les accions quotidianes, en els nostres hàbits de consum i en les nostres reflexions polítiques (tant a l'hora de votar com , en el cas dels polítics, a l'hora de gestionar) Però evidentment, em queda un regust amarg de pensar que la persona que s'ha elegit per representar aquest objectiu és algú com l'Al Gore. Sempre tindrem el dubte de si ell no hauria iniciat, també, la guerra de l'Iraq si hagués sortit elegit president dels Estats Units, en lloc de George Bush.

Per cert. Aquest apunt podria haver estat publicat ahir. Però l'he guardat fins avui expressament per unir-me així al "Blog Action Day", una proposta de fer que tots els blocaires del món parlem el mateix dia d'un mateix tema. Aquest any s'ha triat el Medi Ambient.
Per més informació: www.blogactionday.org

5 comentarios:

Carles Sampietro Lara ha dit...

Amb tu, en Pere Nieto i jo mateix ja som tres ecosocialistes que hi hem participat.

Si més no, el partit polític verd per excel·lència havia d'estar-hi present.

Salutacions.

Carles Sampietro Lara ha dit...

M'alegra verue que des de ICV, el partit verd per excel·lència, ha tingut representació en aquest acte virtual.

Anònim ha dit...

Si no estic equivocat, Al Gore era vicepresident dels Estats Units quan els nord-americans van bombardejar el Sudan en una operació que servia per a tapar l'afer Lewinsky.

A més,durant el seu mandat els EEUU s'oposaven fermament al tractat de Kyoto.

Carles Sampietro Lara ha dit...

Al final vam ser 4!!!

Marta Ribas Frías ha dit...

cert, Roger.
De fet, durant la seva època al govern Clinton, també van dur a terme operacions militars a Haití, Somàlia, Afganistan i l'Iraq...

Pel que fa al Protocol de Kioto, sí que el van signar. Però no van fer res més que això. Ni tan sols el van dur a aprovació al Senat nord-americà perquè fos realment un compromís.

gràcies per l'aportació.