El Ple municipal que celebrem a Rubí la setmana vinent aprovarà una moció contra el tancament anunciat per la marca Durex de la seva planta a la ciutat. La moció ha estat consensuada per tots els partits representats a l'ajuntament. De fet no serà el primer cop que el consistori de Rubí es pronuncia en bloc contra les deslocalitzacions i tancaments d'empreses. Esperem que sigui l'últim.

Cal felicitar-nos que la moció sigui aprovada per les diferents sensibilitats polítiques representades al Ple de l'Ajuntament (PSC, ICV-EUiA, PP, ERC, CiU i ACR). Tot i així, crec que és de rebut explicar que és gràcies als que tenim nint més consciència obrera que s'inclouran al text dos punts bàsics en aquest cas:
* denunciar que l'empresa no ha justificat amb cap tipus de dada la necessitat de tancar la planta de Rubí
* i comprometre'ns que, en cas de tancament, no es requalificarà els terrenys on s'ubica aquesta fàbrica, per no permetre guanys extra a la multinacional propietària de la marca.

Aquests dos punts s'han inclòs a proposta del nostre grup, Iniciativa-Verds i Esquerra Unida. Gràcies a la resta de grups municipals de Rubí per acceptar la nostra aportació i sumar-se també a la defensa dels treballadors, i sobretot treballadores, afectades per aquest possible tancament.