mentre espero que arribin les 12 del migdia, per anar a llegir el manifest institucional del Dia de la Dona Treballadora a Rubí (si no se suspèn per la nevada que està caient...) no puc evitar penjar al bloc un apunt sobre un neguit que fa que, aquest any, el Dia de la Dona Treballadora a la meva ciutat tingui un regust amarg.
Fa uns dies, la Plataforma contra les Violències de Gènere a Rubí denunciava la desaparició d'una figura bàsica en el Servei d'Atenció a la Dona a Rubí (SIAD): el de la la psicòloga que atenia les dones víctimes de violència. Estem sense psicòloga des de novembre, quan la persona que desenvolupava aquesta tasca va ser acomiadada després d'una reclamació laboral i una baixa per ansietat (el tema està en via judicial).
Això vol dir que des de fa 4 mesos no hi ha hagut seguiment psicològic de les dones que havien acudit a aquest servei, ni s'està atenent els nous casos (se les apunta en una llista d'espera, com si l'atenció psicològica en una situació de violència tingués espera possible). I ni tan sols s'havia advertit de la desaparició temporal d'aquest servei a la resta de punts d'atenció a les dones a la ciutat (Mossos d'Esquadra, CAPs, Serveis Socials...) des d'on se solia derivar les víctimes de violència a l'atenció psicològica municipal.
És cert que ara ja s'han posat les bases per cobrir aquesta plaça, però la oferta de feina no s'ha fet fins a mitjans de febrer, i és per la meitat d'hores del que s'oferia d'atenció fins el novembre...
Així és com apostem per ajudar les dones a Rubí? així és com evitem la doble victimització de les víctimes de violència? L'equip de govern ven xifres de serveis posats en marxa però, hi ha garanties que funcionen?

malgrat la neu, a les 12 aniré a l'acte institucional del Dia de la Dona Treballadora... però aquest any ho faré amb un cert regust amarg