La setmana passada es va tornar a dur a aprovació inicial del Ple Municipal el conveni urbanístic de Can Pujol (la zona on hi ha les 2 plantes de Ficosa a Rubí). Torna a ser el mateix conveni que es va dur al Ple el mes de novembre, però ara en comptes de fer-li pagar als propietaris dels terrenys 4 milions i mig en concepte de càrregues urbanístiques, els imputen aquesta quantitat en dues obres concretes que hauran de costejar (un pont i una rotonda)

El canvi no és perquè sí: la Comissió d'Urbanisme de Barcelona va recomanar a l'equip de govern rubinenc (PSC i ERC) que fossin més curosos en aquest aspecte de les càrregues urbanístiques, tenint en compte que després del cas de Santa Coloma ara tothom vigila els convenis urbanístics de les alcaldies socialistes... però més enllà d'això, no hi ha hagut cap canvi substancial més en el conveni.

Per tant, ICV-EUiA vam mantenir la coherència, i ens vam tornar a abstenir. Tornarem a presentar les mateixes 4 al.legacions que ja vam presentar al conveni de Ficosa versió.1:

* reclamem més transparència - que es faci un càlcul objectiu i públic de quins beneficis generarà als propietaris dels terrenys aquesta requalificació urbanística

* reclamem càrregues urbanístiques objectives: que un 20% d'aquest benefici que estigui calculat reverteixi en inversions a la ciutat.

* reclamem que el nou barri que es crearà amb aquesta operació especulativa, beneficii més la ciutadania de Rubí: creant més habitatge protegit del que han de fer obligats per llei. I reservant-ne bona part per a lloguer per a joves i per a persones amb necessitats especials

* reclamem que aquest conveni urbanístic lligui més el grup Ficosa a quedar-se a Rubí: perquè així garantirem, una mica més del que ja fa el conveni laboral signat entre sindicats i direcció de l'empresa, el manteniment dels llocs de treball. (Tot i que la garantia absoluta no la pot tenir ningú...)

pensem que aquest conveni continua sent molt millorable, i que una operació especulativa i urbanística com aquesta, que elimina terreny industrial i genera un nou barri amb prop de 1.400 pisos nous, només es pot avalar si comporta el màxim benefici possible per a la ciutat de Rubí.

***Si algú vol més detalls sobre el nostre posicionament o vol plantejar-nos dubtes al respecte, ICV-EUiA convoquem una reunió oberta sobre el Conveni de Can Pujol el dijous 11 de març a les 18.30h al local d'Esquerra Unida (espai obert d'EUiA), al carrer Justícia,11 de Rubí.