La coalició d’Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa fem una crida a tota la ciutadania de Rubí a sumar-se a la vaga general convocada pel pròxim 29 de setembre.


La vaga ha estat convocada pels sindicats majoritaris a Espanya i a Catalunya per reclamar la retirada de la Reforma Laboral aprovada aquest setembre pel govern del PSOE, amb el suport de Convergència i Unió, i amb el joc demagògic del Partit Popular que al Congrés hi vota en contra però als ajuntaments hi està a favor.

Aquesta és una reforma laboral injusta per als treballadors i treballadores i inútil per a crear ocupació o facilitar la sortida de la crisi perquè:

- no crearà ocupació i, en canvi, provocarà que l’acomiadament sigui més fàcil, barat i subvencionat amb recursos públics.

- No millorarà la qualitat del nostre mercat laboral, ja que no adopta cap mesura contra la temporalitat i, en canvi, incentiva la desaparició dels contractes indefinits actuals.

- Dóna més poder als empresaris, tant per a acomiadar persones com per a no aplicar els convenis col•lectius, perjudicant, per tant, als treballadors/es

- I a més, privatitza els serveis d’ocupació, convertint en un negoci per a pocs la dura tasca de trobar feina per a la majoria

Però és que, a més, aquesta no és només una vaga contra la Reforma Laboral. És una vaga per la dignitat i contra la resignació. Perquè si no ens plantem, les mesures antisocials seran moltes més, com l’augment de l’edat de jubilació fins als 67 anys, la congelació de les pensions, el canvi del període de càlcul per a tenir opció a jubilar-se, la retallada de sous als empleats públics, la pujada de l’IVA o el copagament de la sanitat.

Perquè en nom d’una “suposada via de sortida de la crisi” el govern del senyor Zapatero ens està imposant una retallada de drets com no ha fet ningú més a Europa. Una retallada que afecta a la majoria (treballadors, autònoms, pimes...) i beneficia només a uns pocs (els que precisament s’han beneficiat del model del “pelotazo” i han generat la crisi: especuladors, bancs, grans empresaris...) Aquesta, per tant, ha de ser la vaga dels que no hem creat la crisi, però l’estem pagant. Perquè no acceptem que els que sí han generat aquesta situació ara siguin els que dicten com sortir-ne.

El dia 29 de setembre, cal dir PROU. Per no perdre tots aquells drets socials que tant d’esforç i de sang han costat d’aconseguir. I per reclamar una sortida a la crisi socialment justa i econòmicament viable, lluitant contra el frau fiscal, fent pagar més als qui més tenen i apostant per una ocupació estable i uns serveis públics i de suport social de qualitat.

Per tot plegat, ICV-EUiA us instem a participar de les accions de la Coordinadora unitària creada a Rubí per a difondre els motius per la vaga, entre la ciutadania (reunions els dilluns a les 19h a l’Espai Obert, c/ Justícia 11)

I el 29 de setembre, digues PROU, i suma’t a la vaga.

2 comentarios:

Anònim ha dit...

Me ha llegado que el ayuntamiento quiere quitar esos puntos verdes donde podemos dejar las pilas, los cds, etcetera y que estan en las calles. Como se que ustedes los pidieron y les hicieron caso hagan algo por favor para que incluso pongan mas, que van muy bien. Gracias

Marta Ribas Frías ha dit...

pues no lo sabía. Me informaré al respecto y, evidentemente, reclamaremos que no se quiten y que se aumenten. Muchas gracias por avisarnos.