Finalment ahir es va votar al Parlament la Llei d'Educació (la LEC). Després de mesos d'esmenes, consultes, negociacions i d'obrir el text a la participació de la comunitat educativa (professors, pares i alumnes), el resultat ha estat decebedor. Ningú no podrà negar que la gent d'ICV-EUiA hi hem posat les millors de les intencions, per fer una bona Llei d'Educació per a Catalunya... però el PSC i ERC han preferit girar l'atenció cap a la dreta catalana (CiU), i pactar els temes essencials amb ells. El resultat, evidentment, no és acceptable per a nosaltres, i hi hem votat en contra.

Però és que el resultat tampoc no compta amb el suport de bona part de la comunitat educativa catalana !! I avui ens trobem que a la premsa que ens venen la LEC com una "llei de país". De quin país? Si no la recolzen ni els que l'han d'aplicar!!

Ahir va ser un dia trist... una nova oportunitat perduda... Però val més no ser pessimista.

Companys i companyes del món educatiu: amb una llei tan oberta com aquesta, tant "decretable" (molts dels aspectes importants s'enfocaràn a partir de decrets del govern), cal més que mai garantir que els pròxims governs de Catalunya siguin més que mai d'esquerres de debò.

O voleu arriscar-vos a deixar una llei com aquesta en mans de Convergència?

((Podeu llegir el discurs que ahir va fer al Parlament la portaveu del grup d'ICV-EUiA, Dolors Camats seguint aquest link))