El grup municipal d’ICV-EUiA ens felicitem que ja s’hagi signat el Pla de mesures d’acompanyament de la crisi, que la nostra coalició reclamava des de l’octubre passat
Ha estat com un embaràs: després de 9 mesos, finalment hi ha Pla anticrisi a Rubí. I nosaltres ens sentim com els pares des la ‘criatura’, perquè hi hem posat ben bé el 50% del contingut i perquè, a més, hem estat nosaltres els qui vam convèncer ‘la mare’ (l’equip de govern) que calia ‘engendrar’ aquest Pla i fer-lo de forma consensuada i en concert amb els agents econòmics de la ciutat. Finalment, dijous passat es va signar l’acord, per part dels portaveus de tots els grups municipals de l’ajuntament i els representants dels sindicats, els empresaris i els comerciants de Rubí. L’acord posa negre sobre blanc una quarantena de mesures que ha de dur a terme aquest any l’equip de govern municipal per a provar de pal·liar els efectes de la crisi entre la ciutadania de Rubí.
Parlem de més ajudes socials per als qui més ho necessiten (ajudes d’emergència, beques menjador i per als llibres escolars, ajudes per a pagar els impostos municipals…) Però també de més plans de formació laboral, plans d’ocupació, ajudes al comerç local i mesures per a augmentar l’estalvi i l’efectivitat en la gestió de l’administració local.
Gairebé la meitat d’aquestes mesures sorgeixen de la proposta feta pel grup municipal d’ICV-EUiA el mes d’abril. I el propi fet que s’hagi elaborat aquest document i que s’hagi aprovat de forma concertada, ha estat gràcies al debat i la moció que vam forçar en aquest sentit en el Ple municipal del mes de març. Sense cap tipus d’ànsia de protagonisme, i només remetent-nos als fets, ens sentim plenament legitimats a reclamar la ‘paternitat’ de la criatura. I també, en aquest sentit, som els primers a assumir la responsabilitat de vetllar per la seva ‘salut’ i ‘creixença’. Però pel fet d’estar a la oposició, només podrem complir aquesta responsabilitat a través del control dels qui han d’aplicar el Pla: el govern del PSC i d’ERC.
No dubteu que ho controlarem. I d’immediat ja començarem a reclamar que es discuteixin les mesures extraordinàries que caldrà aplicar l’any que ve, quan la crisi encara pot ser forta i l’Ajuntament tindrà menys diners.
Aquests dies algú savi em recordava que “fer política és treballar en favor de la comunitat”. Doncs aquest any, en el tema de la crisi, ICV-EUiA hem fet mooolta política.

1 comentarios:

Anònim ha dit...

el que estava buscant, gracies