sempre és una bona notícia la celebració d'una nova edició del RubiFolk. Aquest any, però, hi ha hagut un caramel extra... s'ha anunciat un pas més, decisiu, per començar a veure fet realitat el projecte de Rubí Ciutat de la Dansa, un projecte que des de fa molts anys treballa l'Esbart Dansaire de Rubí i que ha anat sumant suports, a la ciutat i més enllà. Finalment el veurem fet realitat, i d'això ens n'hem de felicitar tots i totes.
Però a alguns ens queda un mal regust de boca... el projecte podria haver nascut amb una empenta molt més forta si s'hagués mantingut la idea inicial de crear un espai específic, singular i ben comunicat, per a ubicar aquest centre de recerca i difusió de la dansa tradicional. L'espai plantejat en l'època d'alcaldia d'ICV era un nou edifici que s'hauria ubicat davant del Rubí+D, a tocar de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat. Un lloc de centralitat a Rubí, de fàcil connexió amb Barcelona i un espai que també hauria permès crear un nou equipament cultural a la ciutat. En canvi, en aquest espai de centralitat l'equip de govern actual (PSC-ERC) hi volen fer un gran centre comercial i un hotel. L'espai de la Ciutat de la Dansa es farà finalment a l'antiga fàbrica Espona, un espai remodelat anys enrera i que actualment ja feia servei d'equipament cultural, tot i que molt de tant en tant.

Per cert, us heu adonat del munt d'equipaments culturals de la ciutat que estan tancats o sense ús? (El Casino, El Celler, la masia de Can Serra, els antics cinemes sota Les Torres -que l'ajuntament ha comprat pagant una milionada i continuen criant terenyines-, ara també l'Ateneu...) Ja en comença a haver més de tancats que d'oberts... preocupant, no?