El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Rubí –el POUM- va tard. El document es troba ara pendent del vist i plau definitiu de la Comissió d’Urbanisme de Barcelona. I tot i que l'equip de govern de Rubí preveia que s'aprovaria a principis d'aquest mes, el tràmit s’ha retardat perquè encara falten alguns documents tècnics. Total: que sent optimistes, s'aprovarà durant el primer trimestre de l'any vinent.


Davant d'aquesta situació, no puc evitar recordar que, quan el setembre l'alcaldessa va cessar el senyor Lluís Calvet, va dir que no era perquè ICV-EUiA denunciàvem que havia actuat de forma poc ètica en certes adjudicacions d'obres, sinó perquè ja havia enllestit la seva feina. El senyor Calvet era el màxim responsable tècnic del POUM. Sembla que no tot estava tan lligat i ben lligat, i no tot tan enllestit, quan resulta que encara falten informes de diversos organismes perquè el POUM pugui ser aprovat definitivament.

El temps i els fets acaben posant sempre les coses al seu lloc.


Sigui com sigui, precisament aquests dies ICV-EUiA estem fent una nova campanya informativa, a certs barris de la ciutat, sobre quines prioritats d'aquestes zones no ha resolt prou bé el POUM.  Per exemple, es destaca la inexistencia de noves zones d’aparcament a barris tan densos com Can Fatjó o la Zona Nord o el Progrés; que es creïn autopistes urbanes a la carretera de la Riera i l’avinguda de l’Estatut; la pèrdua de zona verda al Parc de Ca n’Oriol o que no es prevegui un nou poliesportiu a Can Fatjó.

Si t'interessen els detalls, pots consultar-los al bloc http://estenoeselpoumquerubinecesita.wordpress.com/