Davant l'actual situació de crisi econòmica, el grup municipal d’ICV-EUiA a Rubi hem fet una proposta de mesures a adoptar per part de l’equip de govern municipal, amb el doble objectiu d’adequar la despesa de l’ajuntament a la realitat i d’ajudar a pal·liar els efectes de la crisi als ciutadans i ciutadanes de Rubí.
Ho hem fet perquè estem preocupats per la lentitud i el retard en la reacció de l’equip de govern municipal davant d’aquesta crisi. La situació és greu i ho serà més si no es posen mesures d’immediat. En aquest sentit, hem fet un pas endavant i oferim un pacte polític per a aprovar un paquet de mesures econòmiques que, al nostre parer, són les adients per sortir ben parats de la crisi. Creiem que ara cal valentia i polítiques d’esquerres, per no fer pagar la crisi als de sempre: als que menys recursos tenen.
Algunes d’aquestes mesures ja han estat aportades, pel grup d’ICV-EUiA, a la negociació de les Ordenances Fiscals de l’any vinent. Són mesures en el sentit de garantir els ingressos necessaris per al consistori per poder mantenir els serveis bàsics i potenciar les ajudes socials i laborals, durant l’any vinent, i alhora evitar pujar els impostos a aquells ciutadans i ciutadanes que més poden notar la crisi durant el 2009. La resta de mesures, que són el gruix de la proposta, s’han ofert a l’alcaldessa i al regidor d’Hisenda per a ser negociades en breu. Esperem que el diàleg sigui fructífer... la ciutat s'ho mereix.