Gestionar Interior no és senzill, i per a un partit com ICV encara menys. La dicotomia de ser partit de govern i de lluita és sempre de difícil gestió, però amb un departament com Interior, encara més. També és cert, que gràcies a aquesta dicotomia hem pogut aportar moltes millores a la gestió de la seguretat pública a Catalunya que sense nosaltres no hauríen existit (control ètic i ciutadà del paper dels Mossos, càmeres a les comissaries, un veritable i intens treball contra la violència masclista, una gestió més racionalitzada, millores laborals per als Mossos, mesures agosarades de control del trànsit per reduir la contaminació de l'aire i les morts...)

Però tota aquesta feina, tan difícil de fer visible, queda anul.lada per a la opinió pública quan es produeix un fet com el d'ahir. Les càrregues policials d'ahir van ser inexcusablement desproporcionades. No poso en dubte el desallotjament. Entenc que l'ordre és cosa del Rector de la Universitat, i els Mossos no tenen més remei que complir-ho. Però les formes, evidentment, no van ser les correctes. Desallotjar posteriorment una protesta que bloqueja el trànsit a la ciutat (a la Gran Via) també em sembla d'obligació pública. Però de nou, les formes no van ser les correctes. I en el cas de les protestes d'ahir al vespre, més del mateix.

Faig aquesta explicació en resposta a un comentari deixat al bloc que m'ha demanat que em posicioni. Ser d'Iniciativa no vol dir compartir tot allò que facin els Mossos d'Esquadra. I menys encara quan em trobo orfe d'explicacions polítiques que aclareixin o demanin disculpes pel què ha passat. Personalment, no puc entendre ni compartir la duresa usada ahir contra els estudiants que protestaven, i com a periodista encara entenc menys les agressions contra els meus companys de professió, i no puc més que denunciar-ho públicament i sumar-me a la queixa feta al respecte pel Col.legi de Periodistes de Catalunya.

Confio, però, que les explicacions necessàries des del departament d'Interior acabaran existint. I espero que serveixin per aclarir que la duresa usada ahir pels Mossos va ser un error. I que es posaran mesures perque no es repeteixi.

(((Per cert, aprofito per demanar disculpes per haver deixat inactiu el bloc durant tants mesos. Espero poder-ne reprendre, a partir d'ara, la regularitat)))

2 comentarios:

Diego Luis Escamilla ha dit...

Hola Marta, espero que això de tornar a la blogosfera no sigui una estratègia de partit com diu el Jordi Barbudo en el seu bloc. Jo no sóc tan mal pensat com ell i et dòno la bevinguda i espero poder discrepar molt amb tu de temes polítics.

Marta Ribas Frías ha dit...

jo també espero que el meu bloc serveixi com una eina més per fer discussió política profitosa.